ADANA / SARIÇAM - Hocallı Türk Kadınlar Birliği Ortaokulu

Ekm

Okulumuz ilk olarak 1960 yılında Hocalı İlkokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır. Yapılan ilk bina yeterli gelmeyince ikinci bina 1973 yılında inşa edilerek hizmete girmiştir. 1982 yılında Türk Kadınlar Birliği tarafından 3. bina yaptırılarak okulumuzun hizmetine sunulmuştur. Bu hizmet neticesinde okulumuzun ismi ´´HOCALI TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ İLKOKULU´´ olmuştur. 1982 yılında ´´HOCALI TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ ORTAOKULU´´ adını almıştır. 1998 yılında 8 yıllık eğitime geçilmesi ile MEB tarafından 4. bina yaptırılmıştır. Eski olan üç bina yıkılarak 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında 12 derslikli yeni ortaokul olarak eğitim öğretim vermeye başlamıştır. Okulumuza taşımalı eğitim kapsamında Dutluca, Turunçlu, Maltepe, Eğciuşağı, Kepeztepe, Çirişgediği, Kargakekeç, Karaömerli köylerinden öğrenci gelmektedir. Okulumzda bodrum, giriş, I.kat II. kat olmak üzere 4 bölüm mevcuttur. Okulumuz şehir merkezine 24 Km uzaklıktadır.